عطوان: معادلات جنگ برای ایران و محور مقاومت تغییر کرده است

تحلیلگر سرشناس جهان عرب، معتقد است ایران و محور مقاومت در مسیر پیروزی نظامی قرار گرفته‌اند و نشانه‌های این پیروزی در منطقه آشکار شده است و ایران دیگر فریب مذاکره را نخواهد خورد.

به گزارش تحریریه، «عبدالباری عطوان»، تحلیلگر سرشناس جهان عرب، در بخشی از اظهارات خود به کانال یوتیوبی «صوت» گفت: ایران از نظر روانی و معنوی در جنگ پیروز شده و زیان‌های بسیاری به آمریکا و هم‌پیمانان آن وارد کرده است. آمریکا آتش‌بس را نادیده گرفت و بار دیگر جنگی را علیه ایران آغاز کرد.

رئیس‌جمهوری آمریکا، فکر می‌کرد با آغاز دوباره جنگ می‌تواند شرط‌های خود را بر ایران تحمیل کند. اما ایران و به‌ویژه سپاه پاسداران، جنگ را از مرحله دفاع به مرحله حمله منتقل کردند و شمار بسیاری از نیروهای نظامی آمریکا را به هلاکت رساند.

ایران پایگاه‌های «الازرق» و «العقبه» آمریکا را در اردن هدف قرار داد. این حمله بیانگر انتقال به مرحله جدیدی از راهبرد است. اکنون بیشترین تصاویری که مردم ایران، رهبران این کشور و نیروهای سپاه پاسداران نظاره‌گر آن هستند، تابوت سربازان به هلاکت رسیده آمریکا است که با پرچم آمریکا به شهرهای آمریکا منتقل می‌شوند. این یک تحول جدید در روند جنگ است. ایران به‌طور واقعی در جنگ پیروز شده است.

حال هزینه‌های جنگ آمریکا تنها به هزینه‌های مالی محدود نمی‌شود و خسارت‌های انسانی آمریکا در این جنگ نیز افزایش یافته است. آمریکا اعتراف کرده است که ۱۶ تن از نیروهای آن به هلاکت رسیده و ۴۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. البته آنها آمار دقیقی اعلام نمی‌کنند و همیشه آمار را کمتر اعلام می‌کنند.

دولت ترامپ به کنگره گفته است هزینه جنگ ۳۷ میلیارد دلار شده و خواهان ۹۰ میلیارد دلار دیگر است تا بتوان هزینه‌های فزاینده جنگ را تأمین کند. این نشان می‌دهد آمریکا در این جنگ پیروز نشده و به مدت ۶ ماه است که آمریکا در دام جنگ فرسایشی گرفتار شده است.

رژیم اسرائیل، آمریکا را به جنگ با ایران وارد کرد اما خودش از ترس کنار رفته است. این رژیم اعلام کرده بود به‌سرعت نظام در ایران تغییر خواهد کرد و ایران زیر سلطه آمریکا و اسرائیل قرار خواهد گرفت. اما اکنون اسرائیلی‌ها در ترس و وحشت به سر می‌برند. زیرا آنها می‌دانند که اگر یک موشک به سوی ایران شلیک کنند، ایران صدها موشک به سوی سرزمین‌های عمق اشغال‌شده، به‌ویژه تل‌آویو، حیفا، عکا و نیروگاه هسته‌ای دیمونا شلیک می کند و این مناطق را درهم خواهد کوبید. از این رو، اکنون اسرائیلی‌ها آمریکا را در جنگ تنها گذاشته‌اند.

عبدالباری عطوان افزود: اکنون سپاه پاسداران اعتمادبه‌نفس بسیار بالایی دارد. این اعتمادبه‌نفس در دو موضوع خود را نشان داده است. نخست اینکه آنها به میانجیگران گفته‌اند ما را رها کنید. شما دروغگو هستید و آتش‌بس مورد نظر شما راه به جایی نبرد و ترامپ آتش‌بس را نادیده می گیرد. دوم اینکه آیت‌الله سید «مجتبی خامنه‌ای» نیز گفته است چگونه با کسانی که به امضای خود احترام نمی‌گذارند، مذاکره کنیم و به توافق برسیم.

تحلیلگر فلسطینی‌تبار افزود: ترامپ یادداشت تفاهم را امضا کرد اما آن را نادیده گرفت. اکنون هیچ مذاکره‌ای صورت نخواهد گرفت و ایران به مرحله دیگری منتقل شده است و حمله به پایگاه‌های آمریکا را افزایش داده و نیروهای نظامی بیشتری را به هلاکت رسانده است.

شکننده بودن پایگاه‌های آمریکا به اثبات رسیده است. این پایگاه‌ها نتوانسته‌اند از منافع آمریکا و کشورهای میزبان دفاع کنند. حمله به پایگاه‌های اردن نشان داد که بیش از ۱۰۰ موشک ایرانی توانستند حریم هوایی اردن و پدافندها را پشت سر گذارند. این موشک‌ها به هدف رسیدند و نظامیان آمریکایی را به هلاکت رساندند. این موضوع همه معادلات را در منطقه تغییر داده است.

پایگاه العقبه آمریکا نیز هدف قرار گرفته است. این پایگاه در نزدیکی ایلات قرار دارد. ایلات و العقبه نقطه‌ضعف رژیم اسرائیل و آمریکا هستند. امور به‌سرعت و به‌طور غیرطبیعی در حال تغییر است.

ایران تاکنون در بیش از ۱۰۰ حمله خود سامانه‌های دفاعی آمریکا و اردن را پشت سر گذاشته است. ۸ هزار و ۵۰۰ موشک و پهپاد ایرانی توانسته است به اهداف خود برسند و ضربه‌های کارآمدی را بر نیروهای ارتش آمریکا و رژیم اسرائیل وارد کنند. مرحله آینده بسیار متفاوت خواهد بود.

سپاه پاسداران، آمریکایی‌ها را به عملیات دردناکی تهدید کرده است که در نتیجه آن در سراسر آمریکا عزای عمومی اعلام خواهد شد. این نشان می‌دهد اعتمادبه‌نفس نیروهای سپاه پاسداران در حال افزایش است.

دو گزینه بیشتر فراروی ترامپ وجود ندارد. گزینه نخست این است که او از همه نیروهای خود استفاده کند. البته وی طی ۶ ماه گذشته از همه این نیروها استفاده کرد اما باز شکست خورد. در صورتی که او از نیروهای بیشتری استفاده کند، شاهد به هلاکت رسیدن نیروهای آمریکا و تابوت‌های بیشتری خواهد بود. او نمی‌تواند پیش از زمان برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای چنین چیزی را تحمل کند.

گزینه دیگری که در مقابل ترامپ است، اعتراف به شکست، عقب‌نشینی و پایان دادن به جنگ است. در این صورت او باید بگوید که اسرائیل ما را فریب داد و گفت مأموریت حمله به ایران آسان است و ایران به‌سرعت فروخواهد پاشید. اما ایران از هم فرو نپاشید و نهادهای ایران بسیار آماده هستند. این یک واقعیت است.

امور برخلاف تمایل آمریکا پیش می‌رود و ایران از نظر روانی و معنوی بر آمریکا پیروز شده است. ایران در مسیر پیروزی نظامی قرار گرفته است و نشانه‌های این پیروزی در منطقه آشکار شده است.

عطوان در بخش پایانی اظهارات خود گفت: آمریکا گفته است منطقه کوه کلنگ را بمباران خواهد کرد؛ زیرا در این منطقه بیش از هزاران سانتریفیوژ برای غنی‌سازی وجود دارد. بله، این تأسیسات هسته‌ای در عمق ۶۰۰ متری زیر زمین قرار دارند و بمب‌های آمریکا بیشتر از عمق ۴۰۰ متر قدرت عمل ندارند و آنها مجبورند از تهدیدهای خود چشم‌پوشی کنند.

امور در مسیر منافع محور مقاومت پیش می‌رود و ایران دیگر فریب مذاکره را نخواهد خورد و ترامپ که هر روز تهدید می‌کرد، مانند موش فرار خواهد کرد؛ زیرا وی شکست بزرگی خورده و افکار عمومی آمریکا علیه ترامپ شده است؛ رژیم اسرائیل نیز به‌طور گسترده در مرحله فروپاشی است و نمی‌تواند هیچ کاری انجام دهد.

تنگه هرمز هنوز هم به دست ایرانی‌ها بسته است و ترامپ که می‌گوید تنگه را باز کردیم، دروغ می‌گوید و یک قطره نفت هم از این تنگه عبور نمی‌کند. روزهای آینده تحولات مهمی به سود مقاومت‌ و دفاع‌کنندگان از کرامت و عزت‌نفس امت اسلامی رقم خواهد خورد.

پایان/

۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۰
کد مطلب: 35523

برچسب‌ها